Demonolatry nedir?

Burada pek fazla aktif yok anladığım kadarıyla ancak burada yine de gezinen insanlar için ve belki burayı hortlatırım diye Demonolatry dinini kısa özet ile anlatacağım. Burada zaten Demonolatry hakkında konu açılmış ben ise biraz detayına gireceğim.



Demonolatry Nedir?
Demonolatry, adından da anlaşılacağı gibi, demonlara tapınmadır. Demon kelimesi, daha az ruh veya tanrı anlamına gelen 'daemon' veya 'daimon'dan türetilmiştir. Aynı zamanda Hristiyan mitolojisinde devil anlamına gelir. Demon'un gerçek anlamı, sadece ilahi güç anlamına gelen Yunan daimonundan kaynaklanan, bilgelikle dolu ilahi varlıklardır. İlk bakışta Demonolatry, Satanizm'in bir çeşidi görünüyor. Ama durum böyle değil. Modern Demonolatry, kişinin iradesini ritüel büyü kullanarak bir nesneye veya kişiye yansıtmaya yardımcı olması için Demonlar ile temel veya saf enerji güçlerini çağırma (davet olarak) uygulamasıdır. Demonlarla çalışmak için bir Demonolatör olmak gerekli değildir. Nasıl ki Hindu da olsa aziz için bir novena mumu yakabiliyorsa, burada da durum aynıdır. Demonolatry gizli bir gelenektir. Satanizm'den önce gelir ve bazıları Yezidilerin diniyle bazı benzerlikleri olduğu görüşündedir. 'The Black Book' adlı kitaplarına bakıldığında, birçoklarının melek olarak adlandırdığı, farklı isimler altında bahsedilen Demonlara benzer varlıklar bulunabilir. Birçok Demonolatry tarikatı geleneği gibi, Yezidiler de inançlarını sonraki her nesle aktarır ve sonuç olarak güçlü bir nesil rahipliği yaratır. Demonolatry, Richard Dukanté tarafından gün ışığına çıkarıldı. Bunu yapmak için tüm dünyadaki geleneksel Demonolatörlerin özel grimoire'larından bilgi topladı.

Demonolatry, Hermetik geleneğini tüm bu zaman boyunca canlı tutarak, yüzlerce yıldır var olmuştur. Demonolatry dininin tanrıları, insanların deyimiyle Demonlar, yalnızca Hıristiyanlık öncesi dinlerin Tanrılarıydı. Bu tanrıların çoğu Roma, Yunan, Mısır ve diğer panteonlardan alınmış ve Hristiyan Kilisesi tarafından Şeytanlar olarak sınıflandırılmıştır. Bazı nitelikleri aynı kaldı, ancak diğerleri, Hristiyan Demonologların kendi inançlarına uygun gördükleri için değiştirildi.






Demonolatry Tarihi
3000 - Thoth'a atfedilen yazıların bir koleksiyonu olan Hermetica, günümüzün Demonolatry felsefesinin temelidir. Bu yazılar en az 3000 M.Ö. Mısır, Yunan ve Roma dinleri ile birlikte Kenanlılar, Amoritler ve diğer çeşitli mezheplerin uygulamaları Demonolatry'nin atalarıdır.

MÖ 2500 - Amoritler BaalBerith'e, aynı zamanda Kenanlılar ve Samiler Baal'a taptı. Bu belirli tanrılara yapılan ritüellerin bilinen en eski versiyonları, 1929'da Rad Shamara'da bulunan metinlere göre, aslında tarihsel olarak MÖ 1400'lere kadar uzanmaktadır.

MS itibaren – Hıristiyanlığın Saldırısı – eski dinlerin Tanrıları "şeytanlar" haline gelir. Demonolatry yeraltına gider.

MS 100-400 - Süleyman'ın Ahit'i, Djinn'e komuta etme talimatlarıyla birlikte görünür. Süleyman'ın hiçbir zaman büyücülükle suçlanmadı, ancak iddiaya göre birkaç yıl boyunca Demonlarla yakın bir şekilde çalıştığı iddia edilse bile her zaman bilge kral olarak hatırlanıyor. Buradan, tüm modern grimoire'ların (Grand Grimoire, Black Pullet ve diğerleri) türetildiği Goetic hiyerarşisi ortaya çıkıyor.

MS 1119 - MS 1188 - Tapınak Şövalyelerinin Baphomet'e ibadet ettikleri söylendi. Tarihsel olarak onlar bir Hıristiyan tarikatıydı ve iddiaya göre Masonların bir alt kümesiydiler, ancak birçok kişi hala tarikatın kemikleşmiş bir Demonolatry mezhebi olduğunu öne sürüyor. 1519'da Delaney Ailesi Grimoire, Tapınakçıları bir Demonolatry mezhebi olarak görüyor: "Whilst the Templars are not of our family, we shall treat them as such as we pay our respects to Baphomet in their sacred temples." [sayfa 90, kitap 2]

MS 1312 - Dokuz Şeytani İlahiyat (bir dereceye kadar bariz Hristiyan etkisi ile) Thomas Buchan'ın 'Black Book' (Grimoire) Kitabında görünür.

MS 1589-1863 - Hristiyan Ruhban sınıfının çok sayıda üyesi eski Tanrıların adlarını kullanarak Demon hiyerarşileri oluşturduğunda, Demon şeytanla eşanlamlı hale gelir. Demonolatörler, sırf öldürülmesinler diye kendileri Hristiyanmış gibi davranırlar.

MS 1585 – Demonolatörler, Alexander Willit'in (Willit'in kendisi Demonolatördür.) ortaya çıkardığı Enn'leri Demon çağrıları olarak kabul ediyor. Hiç kimse Enn'lerin hangi dilde olduğunu kesin olarak bilmiyor. Ancak, kesin olan bir şey var - farklı zaman dilimlerinden ilgisiz çeşitli aile büyü kitaplarında dünyanın dört bir yanına dağılmış Ennlerin hepsi AYNI olarak kalıyor.

MS 1595 – Nicholas Remy, Lyon'da cadı avı rehberi "Demonolatry"yi yayınladı. Bu aslında bir Hıristiyan cadı avı kılavuzu olmasına rağmen Demonolatry, çok tanrılı ve panteistik ritüel uygulamaları hakkında bazı ilginç bilgiler var. Kitap, Roma ve Yunan mitolojisi, ritüel uygulamalar ve daha pek çok şey hakkında büyüleyici bilgilerle dolu.

MS 1963 – Richard Dukante, Demonolatörler tarafından bir araya getirilen ilk Demonic hiyerarşisini yarattı. Dünya çapında bir Demonolatry Sects ağı olan SGD'yi başlatır.

MS 1985 - Dukante öldü.

MS 1997 – Tezrian'ın Kasası Demonolatry topluluğu için bir kamu sesi olarak doğdu (olabildiğince küçük olsa bile)

MS 1998 - Demonolatry.com doğdu ve Demonolatry'nin daha geniş bir ölçekte kamu sesi oluştu.

MS 1999 – Demonolatry üzerine S. Connolly tarafından yazılan bir Demonolatör'un ilk kitap yayınlandı. (bknz: The Complete Book Of Demonolatry), Darkerwood Yayıncılık 1999.

MS 2001 - Demonolatry yeraltına geri döndü. Kavram yanılgıları nedeniyle internetten çıkar.





Demonolatry Uygulamaları
Demonolatry uygulaması iki kategoriye ayrılabilir. Biri dini uygulama, diğeri ise büyü uygulamasıdır:


1 - Dini uygulama, duaların, törenlerin ve kutlamaların parçası olduğu kategoridir. Dinsel Demonolatörler, güçlendirme, bağlılık, ilahi olanla iletişim, itiraf veya şükran için bir tür dua kullanırlar. Hristiyan dua biçiminin aksine, Demonolatry duası merhamet istemek veya şunu ve bunu istemekle ilgili değildir. Demonolatör'e göre tanrı bize bir şeyler vermek için değil, kendi başımıza bir şeyler elde etmek için yeterince güçlü ve akıllı olmamıza yardım etmek için burada. Demonlar olarak bilinen ilahi varlıkların rehberliğini isterler. Onlara dua ederek ve bu varlıklarla yakın ilişkiler kurarak dünyanın ruhsal olarak daha fazla farkına varırlar ve ilahi olanı daha iyi anlarlar.

2- Dini ayinler ve kutlamalar, Demon mezhebine, Matron/Patron'a veya Evlilik ritüellerinde, boşanma ayinlerine, cenaze ayinlerine, vaftizlere, tatillere ve diğerlerine adanmış olanlardır.


Diğerler Demonolatörler, ruhsal çalışmaya yardımcı olmak için büyü operasyonlarını uygulamalarına eklemeye karar verdiler. Demonolatry esnek bir dindir. Bir Demonolatry uygulayıcısının çalışmalarına farklı inanç sistemlerinin belirli uygulamalarını eklemeye karar vermesi alışılmadık bir durum değildir. Demonolatry tamamen deneyle ilgilidir. Bu, sizin için çalışan her şeyin iyi olduğu anlamına gelir. Büyü, hayatlarını basit dualar ve bağlılıktan daha fazlasıyla renklendirmek isteyenler için sadece bir araçtır.





Demonolatry 'de Özel Günler

Başlıca dini ayinler aşağıdaki gibidir (belirli tarihler değişebilir, ancak genellikle bu bayramların denk geldiği günlerdir.):


21 Mart – Lucifer’a Ayin. Aydınlanmayı ve bu gezegende yaşamı sürdüren havayı kutlamak için Lucifer’a ayin yapılır. Aynı zamanda bilgi, eğitim ve fikirlerin bir kutlamasıdır. Aynı zamanda baharın ve yeni başlangıçların bir kutlamasıdır.

2 Mayıs – Leviathan’a İlk Ayin. Bu genellikle bir kabul törenidir. Leviathan tohum döngüsünü ve duygusal bağları sembolize eder. Birçok mezhep bu ayin sırasında yeni gelenleri başlatmayı seçer. Bununla birlikte, aynı zamanda, doğurganlığı ve bağı simgelediği için bazı insanların evlenmeyi veya çocuk sahibi olmayı seçebilecekleri ayindir.

21 Haziran – Flereous’a Ayin. Flereous, Phoenix’in küllerinden doğandır. Bu ayin de, güneş’in ve yazın sıcaklığını kutlanır. Bu, Baphomet Ateş Vaftizlerinin gerçekleştirildiği ayindir. Çocuklara vaftiz nadiren yapılır. Bununla birlikte, yetişkinler matronlarının veya koruyucu Tanrılarının sigilin markalı, dövmeli veya vücutlarında bir yerini kesmeyi seçebilir. Bazı kültürler bunu kendini yaralama olarak görse de, Demonolatör bu ayinde onur bulur ve “yara izini” gururla taşır. (düzenlendi)

21 Eylül – Leviathan’a İkinci Ayin. Bu ayinde, sonbaharı ve hasadı kutlanır. Ayrıca su elementi de kutlanır. Aynı zamanda duygusal bağlarda kutlanır (evli çiftler bazen evlilik yeminlerini yeniden doğrulamak için bu ayini seçer.). Tarot okumaları ve diğer kehanet biçimleri, bütünün birçok parça arasındaki bağlantının artık daha güçlü olduğuna inanıldığından bu süre zarfında uygulanmaktadır.

31 Ekim – Eurynomous’a Ayin. Bu ayinde Baalberith ve Baal onurlandırılır. Aynı zamanda birçok gelenekte olduğu gibi, ölümün, ölmenin ve ölülerin kutlandığı ayindir. Pek çok insan, kendilerine yanlış yapanlardan lanetler talep ederek kötü duyguları “yok etmek” için bu ayini seçer. Küfür ayinleri Demonolatry’de göz yuman ve teşvik edilen bir uygulamadır. Bu duygusal temizlik ve kendini yenileme zamanıdır.

21 Aralık – Belial’e Ayin. Buna bazen ikinci inisiyasyon ayini denir çünkü Belial aynı zaman da yeni başlangıçları temsil eder. Belial maddi şeyleri, finansal konuları ve ticari çabaları temsil eder. Kışın ailenin, arkadaşların kutlamasıdır ve güneşin doğuşu (Yılın en kısa günü olduğu için) için kutlanır.







Terminoloji


Demon/Daemon/Daimon: Tanrı ya da Ruh. Hristiyanlıkta şeytan. Demon kelimesi, "Bilgiyle dolu - Bilgiyle taşan." İlahi güç anlamına gelen Yunanca "daimon" kelimesinden türetilmiştir.

Demonik: Demon gibi olmak veya ona benzemek.

Demonyak: Demonlar tarafından ele geçirilen bir kişi. Demokrasi: Demonik hiyerarşiler ve/veya hükümetler.

Demonograf: Demonların tarihini ve tanımını inceleyen ve kaydeden kişi.

Demonografi: Demonların tarihleri ve açıklamaları.

Demonolatör/Demonolatress: Demonolatry uygulayan kimse.

Demonolatry: Demonlara tapınmak ve/veya yardımlarıyla çalışma uygulama.

Demonolojist: Demonları inceleyen ve kategorileyen kişi. Demonograf olarak da bilinir.

Demonoloji: Demonların incelenmesi ve kategorilenmesi.

Demonomancy: Demonlar aracılığı ile kehanette bulunma.

Daemon, Demon, Daemonolatrie, Daemonolatry, Demonolatry, Demonolatrie, Daemonolator, Demonolator, Demonolater: Bunların hepsi aslında aynı kelime için çeşitli yazımlardır. Bazı insanlar Daemon, Daemonolator ve Daemonolatry’yi saygıdan dolayı kullanır. Diğerleri ise hevese bağlı olarak terimin tüm yazılarını kullanır. Hiçbiri yanlış değil. Hangisini kullanmak istiyorsanız onu kullanın.




Çoğu Demonolatör'ün Kabul Ettikleri Maddeler:

1. Evrendeki her şey birbirine bağlıdır.
2. Mutlak iyi ve kötü diye bir şey yoktur
3. Şeytani varlıklar öğretmenlerdir/rehberlerdir ve saygıyı hak ederler.
4.Şeytan bütündür, Demonlar ve bizler bütünün parçalarıyız ve bu nedenle ilahiyiz.
5.Her eylemimizden sorumluyuz ve karmaya inanırız.
6. Kendi realitemizi yaratırız (Demon yardımıyla veya onsuz).
7. Ruhsal büyüme ve kendini keşfetme, kişi bir düzeni sürdürdüğü sürece gerçekleşir.
8. İnanç, din ve görüş her bireye özgüdür.




Demonolatry'de Ana Uygulayıcı Kategorileri

1-Teistik Demonolatörler = Bu kişiler Demonları gerçek varlıklar olarak görürler. Bu kişilere göre onlar geçmişin Tanrıları, Bütün olarak Şeytan'ın, Evrenin olduğudur.

2-Modern Demonolatörler = Bu kişilere göre Demonlar, pratikte kendilerini tanımalarına, ruhsal gelişimlerine ve büyüsel operasyonlara yardımcı olan temel veya saf enerji güçleridir. Bir duygunun, bir unsurun veya bir fikrin somutlaşmış halidirler.



Kısaca bilgiler bu kadar. Burada her yazılan The Complete Book of Demonolatry'den alınmıştır. İyi araştırmalar dilerim.
 
Son düzenleme:
Üst