Bu konuyu araştırmak, hayvanlara uyguladığım masaj tekniğimi geliştirmek istememle aklıma geldi.. Uyguladığım teknik belirli ve sabit değil, hayvanların cinsine ve karakterine göre değişiklik gösteriyor, bu nedenle tekniği sizlerle paylaşamam. Karşınızdaki hayvanı okşarken verdiği tepkilerden nerelere ne derece baskı yapabileceğinizin, nerelerin hoşuna gittiğinin sinyallerini alabilirsiniz. Belirli zannedilen noktalara karşı hassasiyetleri (örneğin köpeklerinin burnu ve kaşları arasındaki yer, kedilerin kuyrukları ve kulak arkaları..) yaşlarına, yaşam alanlarına ve yaşamlarına göre değişebiliyor. Bu yüzden eğer bir hayvanı petlemek ve iyi hissettirmek istiyorsanız onu hedef aldıktan sonra adımlarınızı dahi onu gözlemleyerek atmanız gerekiyor. El ve kol hareketleriniz ani olmamalı ve yaklaştıkça boyutunuz küçülmeli, durduğunuz yerle kendisi arasında biraz mesafe bırakmalı ve sakin bir ses çıkartıp, elinizi yavaşça uzatıp o boşluğu kendisinin doldurmasını beklemelisiniz. Hemen sevme hareketine başlamadan önce ona zaman vermeniz size güven kazanmasına yardımcı olur.
Bunlar genel bilgiler, genel gösterdikleri tepkiler haricinde her hayvanın kendine göre karakteri vardır. Aslında gözlemlediğinizde karşınızdaki hayvanın sizden kaçacağını ya da arkadaşça bir tavır sergileyeceğini daha yanına gitmeden anlayabilirsiniz. Hedef olarak seçildiğini anladıktan sonra gösterdiği reaksiyonlar, kulak hareketleri, göz hareketleri size pek çok şey anlatır. Eğer bir hayvan sizden kaçıyorsa, kovalamayın. Bu noktada yenilgiyi kabullenmeniz ve alanına saygı duymanız gerekmektedir. Sokağınızda sürekli gördüğünüz ama yabani olan, sizden kaçan bir hayvanla arkadaş olmanın yöntemleri yok mu? Var elbette. Sadece bir müsabakayı kaybettiniz, savaşı değil. O an için geri çekilmek doğru karar olacaktır fakat savaşı kazanmak istiyorsanız sabırlı ve sakin olmanız gerekir. Bazen bir hayvanın size güvenmesi -çabanıza göre- aylar sürebilir. Unutmayın ki ilerleme kaydederken yaptığınız bir ani hareket tüm ilerlemenizi sıfırlayabilir.
Konuya dönersek,
Hayvanlarda da bizlerde olduğu gibi bir çakra sistemi var. Sadece hayvanlarda değil canlı her şeyde çakra sistemi mevcut.. Çakralar sadece bedenimizdeki enerjiyi düzenlemekle kalmaz, dış dünyadan enerji almayı, vermeyi, diğer enerjilerle etkileşime girebilmeyi ve enerjileri hissedebilmeyi de sağlar. Aynı şekilde, hem olumlu hem de olumsuz dış uyaranlar çakraları etkiler ve aurada izlerini bırakır (fiziksel yaralanmalar dahil). Bu hem insanlar hem de hayvanlar için aynıdır.
Çakralar hakkında daha fazlası için buraya tıklayarak çakra nedir adlı yazımıza da ulaşabilirsiniz.
Hayvanlarda insanlardan farklı olarak 8 Büyük çakra, 21 Küçük çakra ve 6 Bud çakra bulunur. Hayvanların insanlarla paylaştığı yedi Majör çakranın (Taç, Üçüncü Göz, Boğaz, Kalp, Solar Pleksus, Sakral ve Kök) yanında, hayvanlara özgü bir Majör çakra daha vardır. Buna Brachial veya Anahtar çakra denir.
Brachial çakra, Omuzlarda -arasında- bulunmaktadır, genellikle siyah renk ile betimlenir, ana merkezdir, hayvanların sağlığı açısından çok önemlidir. Diğer tüm çakralarla direkt olarak bağlantılıdır, çok fazla enerji biriktirebilir ve bu enerjiyi tüm bedene dağıtabilir. Hayvan-insan etkileşimi ile ilgili merkezdir. İnsan arkadaşlarıyla güçlü ve sağlıklı bir bağı olan hayvanlar, hayvan-insan bağının kurulduğu ve taşındığı merkez olduğu için genellikle canlı bir Brachial çakraya sahiptir. Bu çakra en iyi şekilde çalıştığında, hayvanınız sadece yüksek enerjisini korumayı başarmakla kalmaz, aynı zamanda sizinle güçlü bir bağ kurabilir.
Brachial çakra, insanlar ve hayvanlar arasında güçlü bağlantılara izin veren anahtar enerji yapılarından biridir. Kısmen bu çakra aracılığıyla hayvanlarımızla enerjisel olarak bağlantı kurarız. Brachial çakra zayıfsa, yapısal olarak tehlikedeyse veya tıkanıklık varsa, canlılıkları ve insanlarla bağlantı kurma yetenekleri azalabilir.
Hayvanların çakralarıyla alakalı bir çalışma yapılacaksa her zaman bu çakradan başlanmalıdır. Bu çakra ile çalışmak ve bu çakrayı güçlendirmek basit bir şekilde yapılabilir, özel bir enerji iyileştirme eğitimi veya becerisi gerektirmez.
Brachial Çakra elementi: Evren
Taşlar, mineraller: Tiger's eye, snowflake, obsidian, carnelian
Dengeleme yöntemleri: Reiki teknikleri(Uzaktan veya uygulamalı), hayvanlar için pozitif telkinler/olumlamalar, sevgi dolu insan teması.
Bu çakrayı geliştirmek ve güçlendirmek için olan tekniklerden, taşlardan ve yağlardan başka bir yazıda bahsedeceğim.
Bud(tomurcuk) çakralar, ayaklarda (patilerin yastık kısmında, toynak, pençelerde...) ve kulaklarda bulunur. Özellikle süptil enerji titreşimlerine açıktırlar; örneğin, bir fırtına gibi havadaki değişiklikler, hatta bir deprem veya kasırga gibi yaklaşmakta olan büyük dünya olayları. Ayaklarda bulunan tomurcuk çakralar, genellikle hayvan için faydalı olan topraktaki enerji alanlarını belirlemek ve topraklanmak için kullanılır. Bu alanları bulduklarında, yere yatmadan veya yuvarlanmadan önce yere pati atabilirler(köpeklerin kokulu şeyler bulduklarında uzandıkları ve yaptıkları şaklabanlıklarla karıştırmayın).
Yazım kedi, köpek, at gibi hayvanları karşılamaktadır evet, peki ya japon balığı, tavşan, karınca, baykuş gibi hayvanlar?
Japon balığının 3 çakrası olduğunu gösteren görsellere denk geldim, bazılarında ise balıkları da 8 çakrayla gösteriyordu. Tavşanların 10 tane, bazılarında ise 8, bazılarında da 7 tane çakrası olduğu görseller de oldu. Bunlar emin olmadıklarım olduğu için paylaşmayı ya da yazıma eklemeyi uygun görmüyorum. Pratik olarak bu hayvanları da incelersem ve tatmin edici verilere ulaşırsam yazıma ek olarak sizlerle paylaşacağım. Araştırmalarım devam ediyor!
Sizlerin de bu konuda bildiği şeyler varsa yorumlarda benimle paylaşmaktan çekinmeyin.. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere, hoş kalın. :')
Yazı tarafımca yazılmış ve bir çok yabancı internet sitesinde çevrilip düzenlenmiştir.
Copyright article provided courtesy of Patinkas © 2009-2012
Copyright article provided courtesy of Patinkas © 2009-2012