remariel
Karga
- Beş majör/soylu/as arkana kartı (pentagramda bulunan elementlerinin özdeş olması gerekli)
- Beş doğal taş veya sizin için anlam yüklemiş olduğunuz obje/ler
- Korunma tuzu
- Herhangi renkte bir mum
Merhaba, bu yazıda sizlerle tarot kartlarının enerjilerini kullanarak yarı tarot yarı element meditasyonunun nasıl yapılacağını anlatacağım. Bu meditasyonun amacı kartlarla olan bağınızı onların dünyalarına girerek hem güçlendirmek hem de içlerinde barındırdıkları elementleri kullanarak sizin içinizdeki beş elementle köprü kurarak aktive etmek. Yukarıda kullanılacak materyallerin nasıl işleyeceğini merak ediyorsanız başlayalım. Beş majör/soylu/as arkana kartı seçmelisiniz pentagramın içinde bulundurduğu elementlerle özdeş nitelikte. Pentagramı kullanmak size hem enerji akışı hem de koruma sağlayacak. Kartlara gelecek olursak size yardım edeyim. Hava elementi için; imparator, aşıklar, adalet, denge kartlarından birisini kullanabilirsiniz. Toprak elementi için; aziz, ermiş kartlarını kullanabilirsiniz. Ateş elementi için; imparator, güç kartları kullanılabilir. Su elementi içinse azize, araba veya asılan adam tercih edilebilir.
Son element spirit yani yüksek benliğiniz için büyücüyü seçebilirsiniz. Kartları yerleştirdikten sonra belirlediğiniz taşları veya objeleri kartların üzerine yerleştirin, ben bu alternatifin kartları şarj ettiğini düşünüyorum. Kendi meditasyonumda bir obje kullandım, bu benim için bir totem niteliğindeydi. Daha sonra koruma tuzunu pentagram şemasının doğrular üzerindeymiş gibi kendi uzlamınıza aktarın. Seçmiş olduğunuz mumu yakarken " bu mumun meditasyonumda bilincime meşale olmasını niyetliyorum. " diyerek yakabilirsiniz. Meditasyon ve materyallerin amaç ve kullanışlarını anlattığımıza göre meditasyonun nasıl yapıldığına geçebiliriz. Her şeyden önce gevşeyin ve nefes alış verişlerinizi düzenleyin. Düzenledikten sonra yarı lotus veya tam lotus oturuşuna geçin. Kaslarınızın, zihninizin meditasyona hazır olduğunu kendinize hissettirin. Önünüzdeki spirit karta " bu kartın bana, yüce benliğime ışık olmasını niyetliyorum." diyerek niyetlenin. Hava elementi için belirlediğiniz niyet " bu kartın bana içimdeki esintilere, rüzgarlara, bilgeliğime ışık olmasını niyetliyorum." olabilir. Su içinse" bu kartın benim içimdeki akışa, ying'in ışığı olması için niyetliyorum" niyeti oluşturabilir. Ateş için" bu kartın içimdeki yaratıcılığın ve azmin, yang'ın ışığı olmasını niyetliyorum." Toprak içinse" Bu kartın içimdeki öz ve doğayla bağlantısını güçlendirmek için bana ışık olmasını niyetliyorum." niyeti kullanılabilir. Her şey tamam, siz de meditasyonun içeriğine alışmış gibisiniz. Şimdi gözlerinizi yavaş yavaş aldığınız nefesler gibi kapatın. İçinde sizi de kapsayan pentagramın enerji açılarınının vücut hatlarınızdan geçtiğini hissedin. Bir çember içinde olduğunuzu hissedin, o çemberi görün. Sonra kartlarınıza göz atın, hangisi sizi ilk olarak çağırıyor. Sıra sıra kartlarınızın kapılarını açın, bulundukları boyutlar içerisinde yüzün. Kartlarınızın bulundurdukları elementlerle girdiğiniz boyutlarda bir yerlerde karşılacaksınız. O elementleri içinize özümsetin. Kapı kapı boyutlar arasında boyutlar keşfedin. Elemental varlıklarla karşılaşabilirsiniz, korkmayın. Onlar yolculuklarınızda size birer arkadaş olacaklardır. Meditasyonu tamamladığınızda mumu içinize özümsetmiş olduğunuz hava elementi ile söndürün. Ve namaste. İçinizdeki spiritin size hep ışık saçarak huzur sağlaması dileğiyle.
Yazı şahsıma aittir