Trans Çalışması (Trancework)

Trancework

Yeni başlayan bir kişi, ruhlarla bağlantı kurarken veya magick çalışmaları için trans’a girmekte zorlanabilir. Bu gayet normal bir durumdur. Bu yüzden yeni başlayanlar için hem bilgi içeren hem de birçok teknik çalışmalar içeren bir konu hazırladım. Umarım yararlı olur.

Burada Theta/Gamma Sync’den bahsedeceğim ve magick çalışmalarında Theta durumunun çok gerekli olmadığını burada belirtmem doğru olacaktır. Magick çalışmaları için Alpha durumu yeterli olacaktır fakat ruhlarla iletişim için Theta durumu şarttır. Her şeyden önce beyin dalgası durumlarını özetleyerek başlayım:

BETA → Bu durum, sizin uyanık olan bilincinizdir.

ALPHA → Bu, yaygın olarak “derin gevşeme” olarak adlandırılan bir durumdur ve örnek vermem gerekirse çoğu insanın TV izlerken girdiği durumlardan biridir.

THETA → Derin trans halidir ve her gece uyuduğunuzda ve uyandığınızda bu durumda olursunuz. Aynı zamanda hynogogic durumu olarak da adlandırılır.

DELTA → Uyku durumudur.

Beyin dalgaları bilimi (science of brainwaves) ile ilgileniyorsanız, bu konu için internette pek çok bilgi mevcut, buradaki amaçlar doğrultusunda bu konuyu uzun tutmayı gerek görmüyorum.

Hepimiz gün boyunca Beta ile Alpha arasında gidip geliriz fakat magick’te öğrenilmesi gereken en önemli şey, bu durumları bilinçli olarak kontrol etmeyi öğrenmektir.

Şimdi Alpha durumuna girmek için basit bir teknik sunarak başlayalım.

ALPHA → AŞAMALI GEVŞEME

Bu, vücudunuzun yüzey gerilimini azalmak için kullanılan bir yöntemdir ve trans durumuna geçişin ilk aşamasıdır. Ayaklarınızdan veya başınızdan başlayarak, her bir vücut parçasını birer birer gerin ve üstünüzdeki gerginliği bir anda tutun ve sonradan bırakın. Burası çok önemli, ani serbest bırakma, vücudunuza bir gevşeme dalgası yayar. Bunu her vücut parçaşı için yapmak, zihninizi de rahatlatmaya neden olur.

EA’nın ‘Questing After Visions’ kitabından öğrendiğim bir başka yöntem ise, başınızın hemen üzerinde gümüş bir bulut görselleştirmektir. Bu bulutu, başınızda yayıldığını, yumuşak ve rahatlatıcı ışıltıları olan bir bulut olarak görselleştirin. Burada bulutu görmek önemli değil tam tersi sıcaklığını hissetmek önemlidir. Öncelikle nefes alarak bulutu başınızın üzerine çekin ve saç derinizi hissedin. Sonra nefes verdiğinizde tüm gerginliğinizin buluta aktığını hissedin. Başka bir nefeste ise bulutu yüzünüze doğru çekin ve tüm üzerinizdeki gerginliği aldığını hissedin. Tüm gerginliği çekildiğini
hissederek, nefesinizle bulutu vücudunuzdan aşağı doğru çekmeye devam edin. Ayağı kalkın ve yere baktığınızda bulutun altınızdaki zeminde eridiğini ve sizden çektiği tüm gerginliklerle beraber eridiğini görün.

Bu aşamalı gevşemeyi tamamladıktan sonra, farkındalığınızı nefese odaklayın. Tavsiyem, burada farkındalığınızı nefese verdikten sonra hiç bir şeyi kontrol etmeyin, sadece o akışı takip edin ve izleyin.

Birçok bilgili kişiler, burada nefes egzersizi yapmanızı söyleyebilir. Kendim için konuşacak olursam, bu benim için hiç işe yaramıyor, tam tersi rahatlatmak yerine gerilime neden oluyor. Ben hariç bir çok kişinin de bunları yaşadığını gördüm. Bu yüzden EA’nın çalışmalarından öğrendiğim bir şey ise, nefesi basit ve doğal ritimde tutmak. Bu çalışma esnasında ise size bunu öneriyorum.

Şimdi ise artık Trans halinin etine giriyoruz. Burada bir kaç basit tenikten bahsedeceğim

Yöntem 1 → Geri Sayım

Bu tekniği, ilk olarak Lauire Cabot’un başka bir tekniğinden uyarlayan Christopher Penczak’ın bir çalışmasından öğrenmiştim ve gerçekten işe yarayan tekniklerden biridir. Birkaç dakika boyunca nefesizine odaklandıktan sonra, odağınızı göz kapaklarınıza getirin. Karanlıkta 13 sayısını gözünüzde canlandırın ve bir süre gözünüzde bu sayı canlandıktan sonra yok edin. Daha sonra gözünüze 12 sayısını görselleştirin, aynı şekilde bu sayıyı da bir süre gözünüzün önünde tutun ve diğer sayıya geçin. 1’e gelene kadar böyle devam edin. Geri sayım tamamlandığında bir veya iki dakika boyunca nefesinize odaklanın.

→ NOT: BURADA BAŞINIZA BİRAZ AĞRI GELEBİLİR.

Aynı şekilde tekrardan odağınızı göz kapaklarına getirin. Şimdi ise tekrardan 12’den geriye saymaya başlayın. Fakat bu sefer canlandırmak yerine zihninizde söyleyerek sayın. İkinci sayım da bittikten sonra, birkez daha odağınızı nefesinize verin. İçinizi ve dışınızı izleyin ve değişen bu durumun dengelenmesini sağlayın. Bu kısımlarda artık Orta Alpha durumundasınız. Şuan ki bu durumda kovma ritüelleri, mum büyüsü, kehanet, tılsım, sigil açma ve ruhlarla iletişim kurmak gibi çalışmalar yapabilirsiniz.

Burada yaptığınız herhangi uygulama, ulaştığınız durumu daha da ilerletecektir ve sonunda Theta durumuna girmenize neden olacaktır.

Aynı şekilde eğer transtan çıkmak isterseniz önce 1-12, sonra 1-13 arasında sayın. Sayıları canlandırmaya gerek yok direkt zihninizde söyleyerek sayabilirsiniz.

Burada bahsettiğim gevşeme ve geri sayım yöntemi yaklaşık 15-20 dakika sürer ve günlük uygulama ile bu süreyi kısa zamana indirebilirsiniz. Bu yüzden, “Zamanım yok” demeyin.
Kral Belial’ın bana dediği gibi,
eğer ritüel’e hazırlanacak 15 dakikanız yoksa, ruhlara ayıracak vaktiniz yok demektir.

Geri sayım tekniği için bir çok yöntem vardır. Eğer başka yöntem denemek isterseniz şimdi ise başka bir yöntemden bahsedeyim.

Yöntem 2 → Geri Sayım

Burada bahsedeceğim yöntem ise, Jason Newcomb’un ‘Book of Magical Power’ adlı kitabı’ndan geliyor:

Doğrudan başınızın üzerinde büyük küre şeklinde beyaz ışık küresi hayal edin. Bu küre, sizin süper bilinçli zihninizdir, ruh’la bağlantınızdır, her şeyin Edebi kaynağıdır. Bu ışık küresinden yayılan rahatlatıcı, sevgi dolu hissi hissetmeye çalışın.

Şimdi bu küreyi hafifçe aşağı doğru çekin. Kürenin başınıza değdini hissedin ve başınıza değdiği anda başınızın bu huzurlu ve rahatlatıcı ışıkla dolduğunu hissedin. Başınız bu ışıkla dolarken zihninizde kendinize “on” deyin.

Şimdi de ışığın boynunuza ve omuzlarınıza doğru aktığını hissedin, burada tüm gerilimi üzerinizden atmaya çalışın ve gevşeyin. Burada ise zihninizden “dokuz” deyin.

Daha sonra bu ışığın göğüsünüze doğru aktığını, kasları hatta içerideki organları bile gevşettiğini hissedin. Sonra zihninizden “sekiz” deyin.

Işığın kollarınıza, ellerinize ve parmaklarınıza dolana kadar akmasını izleyin ve tamamen kendinizi gevşemiş olarak hissedin. Burada ise “yedi” deyin.

Işığın karnınıza ve sırtınıza kadar aktığını hissedin. Burada ise “altı” deyin.

Işığın kasıklarınıza ve kalçalarınıza doğru aktığını hissedin. Burada ise “beş” deyin.

Işığın üzerinizdeki tüm gerilimleri silerek kalçanıza doğru aktığını hissedin. Burada ise “dört” deyin.

Işığın dizlerinize aktığını ve rahatlattığını hissedin. Burada ise “üç” deyin.

Işığın baldırınıza aktığını hissedin. Burada ise “iki”deyin.

Işığın ayaklarınıza ve ayak parmaklarına kadar aktığını hissedin. Burada ise “bir” deyin

Yeni başlayanlara şöyle bir tavsiye vermek istiyorum, hangi teknik olursa olsun trans tekniklerinin anahtarı pratiktir. Her şeyde olduğu gibi, ne kadar pratik yaparsanız o kadar o kadar kolaylaşır. Bunu da unutmayın.

Burada bahsettiğim teknikler uğraştırıcı gibi görünüyor olabilir fakat emin olun 15-20 dakika süren tekniklerdir ve her yaptığınız pratikten sonra bu süreyi düşürebilirsiniz.

Son düzenleme: